NIEUWS

Eric Milton & Friends - Zaterdagmatinee

ERIC MILTON & FRIENDS CLASSIC SONGS

in de Theodora kapel te Zwolle - 14.15u tot 16.30u

 

Luister naar de magische wisselwerking tussen Eric Milton en het strijkers ensemble en je hoort het. Bij hun samenwerking tillen ze niet alleen elkaar naar het hoogste niveau, maar krijgt ook het repertoire dat ze brengen een extra lading vanwege de bijzondere akoestiek in de Theodora kapel te Zwolle. Het is een ontelbare veelvoud van muziek, tekst en magische betovering.

Artistieke liefde
Vanaf het begin van hun samenwerking op 5 mei 2021 jl. was het een artistieke liefde op het eerste gezicht. 'Een muzikale Zwolseromance', noemen ze het zelf. "Midden in een lied werd ik zó door mijn eigen stem geraakt vanwege de akoestieke omgeving dat de tranen over mijn wangen rolden. Het was een emotionele achtbaan'', zegt Eric. "We halen het beste in elkaar naar boven. Met het assemblee kan ik alle lagen van een liedje aanboren en er een eigen kleur aan geven. Eén blik is genoeg om samen los van de grond te komen. Elk lied krijgt een ziel als een schilderij dat van het doek afspat en tot leven komt."

Zaterdag Matinee
Bij hun concert geven ze de mooiste liedjes een erepodium. Zo komen er muziekpareltjes voorbij van Pucinnie tot aan Andrea Bocelli. Allemaal herkenbare nummers die je in het hart raken, omdat ze de deur openen naar herinneringen, verlangens en bijzondere momenten die iedereen met zich meedraagt.